Gıda Mühendisliği Bölümü Dersler
Lisans Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM4232 | Beslenme | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM2042 | Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimleri | 1 | 2 | 0 | 2 | 5 |
GDM3192 | Bilim ve Teknoloji Tarihi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM9000 | Bitirme Çalışması | 0 | 8 | 0 | 4 | 12 |
GDM4041 | Bitkisel Yağ Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM4201 | Duyusal Analiz | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3211 | Enstrümental Analizler | 2 | 0 | 2 | 3 | 4 |
GDM3021 | Enstrümental Analizler Laboratuarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 3 |
GDM4212 | Enzim Bilimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3022 | Et ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM4171 | Fermentasyon Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2181 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 0 | 2 | 3 | 5 |
GDM2041 | Genel Mikrobiyoloji Laboratuvarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 2 |
GDM4002 | Gıda Ambalajlama ve Malzeme | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM3032 | Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı 1 | 0 | 0 | 4 | 2 | 4 |
GDM4111 | Gıda Analizleri ve Teknoloji Laboratuvarı 2 | 0 | 0 | 4 | 2 | 4 |
GDM3282 | Gıda Biliminde Moleküler Biyoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3241 | Gıda Biyoteknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2151 | Gıda Ekonomisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3332 | Gıda Endüstri Atıkları Ve Değerlendirmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM1022 | Gıda Etiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3265 | Gıda Güvenliği ve Hijyeni | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4192 | Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3202 | Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3162 | Gıda İşletmelerinde Proses Kontrolü | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3252 | Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2101 | Gıda Kimyası ve Biyokimyası 1 | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2222 | Gıda Kimyası ve Biyokimyası 2 | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM3262 | Gıda Makine ve Ekipmanları | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4091 | Gıda Mevzuatı | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2022 | Gıda Mikrobiyoloji Laboratuvarı | 0 | 0 | 2 | 1 | 3 |
GDM2182 | Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 0 | 2 | 4 | 5 |
GDM3111 | Gıda Mikrobiyolojisi II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4162 | Gıda Muhafaza Yöntemleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2172 | Gıda Mühendisliği Termodinamiği | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM2102 | Gıda Mühendisliğinde Akışkanlar Mekaniği | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM1042 | Gıda Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GDM4172 | Gıda Mühendisliğinde Güncel Konular | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3221 | Gıda Mühendisliğinde Malzeme Bilimi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM2131 | Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2152 | Gıda Mühendisliğinde Mesleki İngilizce II | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM1252 | Gıda Mühendisliğinde Organik Kimya | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM4152 | Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4121 | Gıda Mühendisliğinde Tasarım | 2 | 2 | 0 | 3 | 4 |
GDM3231 | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 1 | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 |
GDM3242 | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler 2 | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM1011 | Gıda Mühendisliğine Giriş | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4221 | Gıda Pazarlama | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4101 | Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4181 | Gıdalardaki Fonksiyonel Bileşikler | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4141 | Gıdaların Fiziksel Özellikleri | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2162 | Girişimcilik ve Liderlik | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4142 | Hazır Yemek Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2112 | İş Sağlığı ve Güvenliği 1 | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
GDM3071 | İş Sağlığı ve Güvenliği 2 | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
GDM3272 | İş Sağlığı ve Güvenliği 2 | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 |
GDM3251 | Isı ve Kütle Aktarımı | 4 | 0 | 0 | 4 | 5 |
GDM3001 | İşletme Stajı | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 |
GDM4183 | İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 1 | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4185 | İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 2 | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4184 | İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 3 | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4186 | İşletmede Mesleki Eğitim (Koop) 4 | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM2091 | Kütle ve Enerji Denklikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM2002 | Laboratuvar Stajı | 0 | 0 | 0 | 0 | 2 |
GDM4092 | Meyve Suyu Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4151 | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 4 |
GDM3051 | Mühendislik Çalışmalarında İstatistiksel Yöntemler | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3142 | Organik Gıdalar | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
GDM4182 | Özel ve Geleneksel Gıdalar | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3261 | Reaksiyon Kinetiği | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM4012 | Seminer | 0 | 2 | 0 | 1 | 4 |
GDM4252 | Soğuk Tekniği | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3292 | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
GDM3012 | Süt ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
GDM4191 | Tahıl ve Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 5 |
Yüksek Lisans Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM5124 | Çikolata ve Şekerleme Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5004 | Araştırma Yöntemleri ve Bilimsel Etik | 2 | 0 | 0 | 2 | 5 |
GDM5101 | Bilgisayar Tabanlı Matematiksel Yöntemler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5102 | Bilimsel Araştırmalar Ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5103 | Bilimsel Makale Ve Proje Hazırlama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5104 | Biosensörler Ve Gıda Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5123 | Bitkisel Gıda Fermentasyonları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5105 | Dondurma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5002 | Dönem Projesi | 0 | 2 | 0 | 0 | 15 |
GDM5106 | Fermente Süt Ürünleri Ve Probiyotikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5107 | Fonksiyonel Gıdalar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5121 | Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5108 | Gıda Analizinde Moleküler Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5128 | Gıda Biliminde Omik Teknolojiler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5129 | Gıda Kaynaklı Virüsler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5109 | Gıda Mühendisliğinde İstatiksel Metotlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5120 | Gıda Mühendisliğinde Nanoteknoloji Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5122 | Gıda Mühendisliğinde Temel Prosesler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5110 | Gıda Reolojisi-1 | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5111 | Gıda Toksikolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5112 | Gıda Ve Beslenme İlkeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5125 | Gıdaların Mühendislik Özellikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5113 | İleri Et Ürünleri İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5127 | İleri Gıda Analizeri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5114 | İleri Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5115 | Kurutma Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5116 | Laktik Asit Bakterileri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5117 | Mikotoksijenik Küfler Ve Mikotoksinler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5131 | Mikrobiyal Polisakkaritler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5118 | Mikrobiyolojik Sayım Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5119 | Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5001 | Seminer | 0 | 1 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM5003 | Uzmanlık Alan Dersi | 3 | 0 | 0 | 0 | 10 |
GDM5126 | Yağ Rafinasyonunda Yeni Teknikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5000 | Yüksek Lisans Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
Doktora Seviyesi
Kodu | Ders Adı | Ders | Uygulama | Laboratuar | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDM6101 | Arıcılık Ürünleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6102 | Bakteriyel Gıda Patojenleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6118 | Biyopolimerler ve Gıda Ambalajlama Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6103 | Çizgili Kas Kimyası ve Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 0 | 7.5 |
GDM6104 | Doğal Gıda Katkıları ve Antioksidanlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6000 | Doktora Tezi | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
GDM6105 | Emülsiyon Tipi Et Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6106 | Enzim Bilimi ve Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6107 | Fırıncılık Ürünleri Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6108 | Fungal fermentasyonlar ve mayalar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6109 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6201 | Gıda Endüstrisinde Matematiksel Uygulamalar ve Modelleme | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6116 | Gıda Endüstrisinde Reoloji Uygulamaları | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6199 | Gıda Lipidleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6117 | Gıda Mühendisliğinde Uygulamalı Deneysel Tasarım ve Modelleme | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6110 | Gıda Reolojisi-2 | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6111 | Gıdalarda Biyokimyasal Reaksiyonlar | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6112 | Gıdalarda Duyusal Analizler | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM5130 | İleri Gıda Biyoteknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6202 | İleri Gıda Kimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6113 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6114 | Peynir Teknolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6115 | Raf Ömrü ve Depolama Teknikleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6001 | Seminer | 0 | 2 | 0 | 1 | 7.5 |
GDM6119 | Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 7.5 |
GDM6003 | Uzmanlık Alan Dersi | 5 | 0 | 0 | 0 | 10 |